Kış ayları geldiği zaman bizleri tamamen rahatlatacak ve arındıracak bitkisel kaynaklara ihtiyaç duyarız. Bu kaynaklar özellikle grip, nezle, soğuk algınlığı virüslerinin oluşumunda daha çok aranılmaktadır. Bu hastalıklar vücut direncinin düşürür ve hayatı olumsuz etkiler. Soğuk havalarda virüsler vücudu sarar ve gündelik hayatı sekteye uğratır. Grip için güvenli olan bitkiler nelerdir? Kış çaylarının sağlığımız için ne gibi faydaları vardır?
Kış çaylarını hazırlama süresi nedir? Doğru bitkilerle elde edilen şifalı içecekler, tabiatın kucağından gelerek vücuda giren gribal enfeksiyonları tedavi edecektir. Bu hastalık süreçlerinde bağışıklık sistemi zayıflar, vücut direnci düşer ve doğru kaynaklara ihtiyaç hissederler. Doğru olan kaynakları sizlere aşağıdaki yazımızda sunmaya devam ediyoruz.
Kış çayı için şifalı bitkiler
Kış ayları geldiği zaman, akla ilk gelen mis kokulu şifalı bitkilerdir. Bitkilerin doğru karışımı sayesinde, vücudumuz şifa bulacak, hastalıklara karşı daha dirençli hale gelecektir. Gün içinde direncinizi artırmanın en doğal yolu, doğru bitkilerden elde edilen çayları içmektir. Bu mucize çaylar sayesinde, kendinizi daha güçlü hissedebilecek, hayatınızda aksaklık yaşamadan, sağlığınıza kavuşabileceksiniz. Öncelikle nane, limon geleneksel ayrılmaz şifalı bitkilerin başında gelmektedir. Evimizden eksik olmayan nane, limon çayı mis gibi kokusuyla iltihap oluşumlarını, mide bulantılarını ve soğuk algınlığını tedavi edecektir.
Ekinezya çayı da kış aylarının vazgeçilmez şifalı içeceklerinden biridir. Vücuda giren soğuk algınlığı, kırgınlık, halsizlik ve yorgunluğu tedavi etmek konusunda oldukça şifalıdır.
Isırgan otu bitkisi içerdiği şifalı etkileri sayesinde, vücudun hastalıklara karşı direncini artıracaktır.
Ihlamur içinizi ısıtacak, direnç sağlayacak ve evinizi mis gibi saracak kokusuyla şifalı etkisini anında yayacaktır.
Kuşburnu vücut direncini artırır ve hastalıklara karşı vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir.
Diğer arama sonuçları:
- kış çayı nasıl demlenir