0

Mersin Gezilecek Yerler

Mersin her mevsim ziyaret edilebilecek, tarihi ve kültürel bakımdan oldukça zengin bir bütünlüğe ev sahipliği yapmaktadır. Palmiyeler şehri olan Mersin, her bakımdan kendine hayran bırakacak güzelliklere sahiptir. Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Mersin Akdeniz Bölgesinin en gelişmiş kentlerinden biridir. Tatil için Mersin’ e gitmeyi ve oranın tarihi yerlerini keşfe çıkmak istiyorsanız, görülmesi gereken yerleri mutlaka ziyaret etmelisiniz. Geçmişten gelen köklü tarihi her yerinden fışkıran Mersin, denizi, yaylaları, müzeleri ve eşsiz plajları ile görkemli bir gezi sürecini sizlere cömertçe sunuyor. Aklınızda hiçbir yer kalmadan, kısacık bir sürece çok fazla değer barındırabileceğiniz, otantik ve mistik güzellikleri aklınıza kazıyacağınız Mersin turu sizleri bekliyor.

 

Mersin’ de gezilecek tarihi yerler

Mersine kadar gitmişken görmeden dönemeyeceğiniz yerler vardır. Bunlar:

Narlıkuyu: Narlıkuyu yeşil ve mavinin her tonunu bünyesinde barındıran, gözlerinizi ve ruhunuzu arındıracak harikalar diyarından bir yerdir. Mersin’ e ulaşım kolaylığı bakımından oldukça zahmetsiz bir güzergaha sahiptir. Mersin’ de bulunan bir çok koy, ziyaretçilerin akınına uğrarken, soğuk ve tatlı olan suyu diğerlerinden biraz daha farklıdır. Bu su cennet-cehennem obruğundan gelen yeraltı suyudur. Oldukça soğuktur ve yaz aylarında Mersin’ in sıcak havasında harika bir etki yaratmaktadır. Narlıkuyu manzaralı olan balık lokantaları da bu güzelliği ayrıca taçlandırmaktadır. Sahilinde yapılaşma olmayan, ruhunuzu sakinleştiren, sohbetlerinizi daha koyu hale getirecek muhteşem güzelliklerden biridir.

 

Cennet-cehennem: Silifke Narlıkuyu yakınlarında olan cennet-cehennem yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine uğrayan değişmez adreslerden biridir. Cennet çöküğü ve cehennem çukuru olarak bilinmektedir. 110 metre derinliğinde olan cehennem çukuru yeraltı deresinin meydana getirmiş olduğu erozyon ile oluşmuştur. Cennet çukuru ise 135 metre derinliğe sahiptir. Merdiven ile aşağıya inmek biraz zorlu olsa da, merak eden herkesin adeta görmek için yarıştıkları mistik bir güzelliği bünyesinde barındırmaktadır.

 

Astım mağarası: Astım mağarası son derece ilginç dev sarkıtlarla görkemini sunmaktadır. Astım hastalarının ziyaret ettiği, şifa bulmak amacıyla girdikleri astım mağarası, mistik bir yapının doğal mimarisini de gözler önüne sermektedir. 200 metreyi bulan demir merdiven ile aşağıya inilmektedir. Astım diğer adıyla dilek mağarası etrafında bulunan ağaçlara bez parçası bağlayıp dileklerin yerine gelmesine dayanak olmaktadır.

 

Kızkalesi: Kızkalesi Mersin’ e 60 km. yakın bir mesafededir. Silifke ve Mersin’ den kolayca ulaşılabilecek olan Kızkalesi, plajı ile de oldukça meşhurdur. Özellikle yaz aylarında çok ilgi gören Kızkalesi tarihi bakımından da büyük merak uyandırmaktadır. Denize yüzme mesafesi kadar da yakın olan tarihi Kızkalesinin ilginç hikayesi, duyan herkesin tarihi dokusuyla büyülemektedir. Korikos’ ta yaşayan krallardan birinin kızı olur. Günün birinde bir falcı gelir ve Kral’ ın çok sevdiği kızını yılan sokması sonucu öleceğini söyler. Daha sonra Kral kızına hiçbir şey söylemeden kıyıya yakın adacık üzerine bir kale yaptırır ve kızını bu kaleye kapatır. Kız bu duruma çok üzülür fakat babasına da hiçbir şey söylemez. Günün birinde saraydan kıza bir sepet üzüm gelir. İçinde bulunan yılan Kralın kızını sokar ve kız ölür. Kızkalesine adını veren bu hikaye de duyanların ilgiyle ve merakla Kızkalesini görme arzularını artırır.

 

Tarsus şelalesi: Tarsus şelalesi Berdan çayı üzerindedir. Mersin’e gitmişken mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Berdan nehrinden 5 metre yükseklikten dökülen nehir suyu şelaleyi oluşturmaktadır. Tarsus şelalesi Romalılar döneminde mezarlık olarak kullanılmaktaydı. Tarihi dokusu ile büyüleyici birkaç saat geçirmenize olanak sağlayacaktır. Şelalenin bulunduğu görselliğe karşı harika bir kahvaltı ve keyifli bir yemek yiyebilirsiniz.

 

Bunlara ek olarak Kleopatra kapısı, yapraklı koyu, Tisan yarımadası, kayacı vadisi ile doğal güzellikleri cömertçe sunmaktadır. Tarihi dokusu ve modernliğin profesyonelce birleşip bütünlük sağlaması, yerli ve yabancı turistlerin ziyaretlerini çoğaltmaktadır. Her mevsim gezilmeye müsait olan Mersin, ulaşım bakımından da oldukça kolaydır. Sahili, denize olan mesafesi, tarihi ve kültürel yapısı ile doğayla kucak kucağa geçireceğiniz muhteşem bir tatil sizleri bekliyor olacaktır. Mersin’ e gitmişken tantuni yememek tabi ki olmaz. Özellikle biftek tantunisinin tadına doyamayacaksınız. Tabi ki havuçlu cezeryesi de afiyetle yenebilecek, hediyelik olarak sevdiklerinize sunabileceğiniz lezzet harikalarından biridir. Masmavi denizi ve koylarıyla tercih yapabileceğiniz bir çok alternatif bulunmaktadır. Mersin yaylalarıyla da oldukça meşhurdur. Yaz aylarında oldukça yüksek olan nem oranı, orada yaşayan inanları fazlasıyla bunaltmaktadır. Hatta bunaltıcı sıcaklar gündelik işleri ertelemeye ve yapamaz hale getirecek dereceye kadar ulaşmaktadır. Bu nedenle deniz yerine yayla tercih edenler, yaz günlerini oldukça serin geçirebilmektedirler.

mersin_nerelere_gidilir

Mersin yaylaları

Mersin yaylaları Gözne, Ayvagediği, Soğucak, Çamlıyayla, Fındıkpınarı, Sinap, Balandız, Bekiralanı, Arslanköy, Kırobası, Gökbelen yaylası olarak bilinmektedir.

Mersin çevresinde bulunan Tarsus, Silifke, Anamur, Bozyazı, Erdemli, Gülnar, Aydıncık ile son derece geniş kapsamlı bir tatil sürecinin startını vermeye başlamaktadır.

 

Sosyal Medyada Paylaş
TwitterFacebookWhatsAppGoogle+

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir