0

Ağız Kokusu Neden Olur? Bitkisel Tedavisi

  Ağız kokusu neden olur

Ağız kokusu gündelik hayatta yaşam kalitesini düşüren oluşumlardan biridir. Bir çok nedenin tetiklediği ağız kokusu, tedavi edilebilir özelliklere sahiptir. Ağız hijyeni öncelik olarak her bireyin kontrol altına alması gereken temizlik kurallarından biridir. Öncelikle ağız kokusuna neden olan faktörleri bulup ortadan kaldırmak gerekmektedir. Ağız kokusu düzgün temizlenmeyen dişler, sağlıksız diş etleri hastalığından kaynaklanmaktadır. Az gelişmiş toplumlarda ve gelişmiş toplumlarda da sıkça görülen ağız kokusunun en belirgin nedeni, yeteri kadar ağız hijyenine önem verilmemesidir.

 

Ağız kokusuna bir hastalık demek çok doğru olmasa da, bazı hastalıkların habercisi diyebiliriz. Sabahları uyanan sağlıklı bireylerinde sindirim kanalında biriken gazlar ve dil üstünde biriken bakterilerin yoğunluğuyla ağız kokusu meydana gelebilmektedir. Bu süreçte en uygun çözümlerden biri dil sırtlarını sık olmamak şartıyla fırçalamak, sakız çiğnemek ve gargara yapmak yeterli olacaktır. Sarımsak ve soğan yemek, sigara ve alkol kullanımı da ağız kokusunu negatif yönde etkileyen belirteçlerden biridir. Dişi fırçalatıp aromalı sakız çiğnemek kokuyu giderecektir.

agiz_kokusu_neden_olur

Ağız kokusu bitkisel tedavisi

Doğanın sunduğu muhteşem kaynaklar doğru kullanıldığı zaman her derdin devası olarak faydasını gösteriyor. Maydanoz ağız kokusu için başlı başına tedavi edici özellikleri bünyesinde barındırmaktadır. Gün içinde ağzınıza atacağınız bir kaç dal maydanoz, ağız hijyeninizi sağlayacaktır. Diş etlerinizle ilgili yaşadığınız bir sorun için de çözümler uzmanlar tarafından varlık göstermektedir. Akşam yatmadan önce 1 limonu sıkıp, içine 1 kahve kaşığı yemek tuzu atalım. Diş fırçasını bu suyun içine batırıp dişleri ve diş etlerini incitmeden fırçalayalım. Karanfil, bergamot ve nane esansı karışımından 1 çay bardağı suyun içine 3 damla koyup ağzımızı çalkalayalım. Ağız kokusunu yok etmek için bol su içmekte faydalı olacaktır. İçine limon damlatılmış yeşil çayda faydalı olacaktır. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra mutlaka diş ipi kullanmalısınız. Diş aralarında kalan yemek artıkları, kısa sürede kokuya neden olacaktır. Diş bakımınızı 3 ayda bir mutlaka doktor kontrolünden geçirmeniz gerekir. Midenizde herhangi hastalık varsa, ağız kokusu yapması kaçınılmaz olacaktır.

Sosyal Medyada Paylaş
TwitterFacebookWhatsAppGoogle+

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir