0

Aşırı Terleme Nedenleri

Vücudun ter bezlerinden dışarıya atılan tuzlu sıvı terlemedir. İnsan vücudundan dışarıya çıkar ve bazı kişilerde yoğun olarak kendini gösterir. Yaz mevsiminde çok fazla artış gösteren terleme vücudumuzdan toksinlerin atılmasına da yardımcı olur. Vücudun soğutma sistemi olarak görev yapan ter bezleri genellikle koltuk altlarında, ayaklarda, avuç içlerinde görülür. Terleme ergenlikle beraber daha aktif hale gelir. Erkeklerde bulunan ter bezi daha aktif halde çalışır. Vücudun su ve tuz enerjisini dengeleyen en önemli sistemdir. Terlemenin en önemli nedenlerinden biri de beslenme alışkanlığıdır. Özellikle daha fazla ter atan besinler vardır. Soğan, sarımsak, baharat tetikleyen unsurlardır. Özellikle menopoz dönemlerinde terleme daha fazla oluşum göstermektedir.

 

Terlemeyi azaltmak için neler yapılır

Öncelikle antioksidan bakımından zengin olan yiyecekler tüketerek ter bezlerinin düzenli çalışması sağlanmalıdır. Yeşil yapraklı sebzeler her öğünde tüketilmelidir. Gün içinde yeşil çayın desteğinden faydalanılmalıdır. El ve ayaklarınız yoğun şekilde terleme yapıyorsa, demleyip soğumuş olan çayın içinde bir süre bekletebilirsiniz. Özellikle koltuk altlarında oluşan terleme koku yaparak rahatsız etmeye başar. Bu kokuyu gidermek ve terlemeyi azaltmak için koltuk altlarını düzenli olarak elma sirkesi ve karbonat ile silelim. Her gün bir avuç üzüm yiyerek aşırı terlemeyi dengede tutabilirsiniz.

 

Aşırı terleme ne zaman zararlı olmaya başlar

Olması gerektiğinden fazla terlemek bir çok olumsuz faktörün habercisi de olabilir. Bu gibi durumlarda öncelikle kontrol etmeniz gereken oluşumlar vardır. Ateş, göğüs ağrısı, nefes darlığı, kilo kaybı durumları terlemeyle birlikte beliriyorsa, mutlaka doktora başvurmanızda yarar vardır. Herhangi bir enfeksiyon veya hipertiroid sorununun habercisi olabilir.

 

 asiri_terleme_nedenleri

Sosyal Medyada Paylaş
TwitterFacebookWhatsAppGoogle+

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir