0

Kış Çayı Tarifleri

Kış çayı adından da anlaşılacağı gibi kış aylarına özel hazırlanıp şifa niyetine afiyetle içilmektedir. Bitki uzmanlarının tavsiye etmiş olduğu kış çayları nasıl demlenir önemli detaylardan biridir. Kış çayı malzemelerini öncelikle güvendiğiniz aktarlardan temin etmeli, evde kendiniz belirlenmemiş süre içinde hazırlamalısınız. Kış çayı nasıl hazırlanır sorusunun yanıtını da sizlerle paylaşacağız. Kış çayları nelerdir ve nasıl hazırlanır?

 

Kış çayı tarifleri

Kış çayı deyince aklımıza ilk gelen grip ve soğuk algınlığı olmaktadır. Gündelik hayatı sekteye uğratan hastalıklar vücudun almış olduğu virüse bağlı olarak zayıflık gösterecektir. Bağışıklık sisteminin düşük olmasıyla vücudumuza yerleşen kış hastalıkları titreme, üşüme, ateş, halsizlik, boğaz ağrısı gibi yan etkileriyle bedeni yatağa düşürecektir. Burada devreye giren bitki kaynakları, enerji takviyesi yaparak vücudunuzu yorgun düşüren hastalıkları kovacaktır. İçeriğinde bulunan antioksidan ile bağışıklık sisteminiz güç kazanacak, iş ve sosyal hayatınıza kaldığınız yerden devam edebileceksiniz. Zencefil Kış aylarının vazgeçilmezi olarak şifalı etkilerini gösterecektir. Ev yapımı mis gibi kokusu bile iyileşme sürecinizi olumlu etkileyecektir. Taze olan zencefilin kabuklarını soyalım. Birkaç parçasını sıcak olan bir bardak suya koyup içine bir kaşık bal ve birkaç damla limon suyu sıkıp şifa niyetine içelim. Hemen etkisini görmeye başlayacak, içinizin ısındığını hissedeceksiniz.

 

Kış çayı faydaları

Kış çayı beden için son derece faydalı olmakla beraber, zihninizi ve bedeninizi yoran kış hastalıklardan arınmanızı sağlayacaktır. Kendinizi son derece bitkin hissedecek, günlük işlerinizin aksamasına müdahale edemeyecek duruma geleceksiniz. Burada devreye giren kış çayları daha zinde ve aktif olmanız için faydalı etkilerini göstermeye başlayacaktır. Bitki dünyası ve çeşitleri bakımından son derece zengin bir Ülkeye sahibiz. Tabiat tüm güzelliklerini önümüze sunmuş ve bize sadece doğru bitkileri kullanma yetkisi bırakmıştır. Özellikle kış aylarında gribal enfeksiyonların yoğun olduğu mevsim dilimleridir. Bu mevsimde var olan portakal, greyfurt bu konuda tam destek sağlayacaktır. Limon kavuğu, portakal kabuğu, greyfurt kabuğu, mandalina kabuğu, zencefil, karanfil ile hazırlayacağınız çayınızı yudumlarken, doğaya teşekkür edeceksiniz. Etrafınızı saran mis gibi koku da stresten arınmanızı sağlayacaktır.

kis_cayi_tarifleri

Kış çayları nasıl hazırlanır

Kış çayı hazırlarken önemli püf noktalarını unutmamak gerekiyor. Öncelikle meyve kabukları veya bitkiyi kesinlikle kaynatmayın. Kaynamış suyun içine koyup demlemeye bırakalım. Birkaç dakika demlendikten sonra suyunu süzüp içelim. Bu şekilde demlenmiş olan şifalı bitkiler etkisini gösterecek ve hastalıkları arındırmamızı destekleyecektir. Arzuya göre içine bir çay kaşığı bal ilave edip içimi daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Zayıflamış olan bağışıklık sistemini güçlendirecek olan şifalı bitkiler ve meyveler vücut direnci artırma konusunda yardımcı olacaktır.

Sosyal Medyada Paylaş
TwitterFacebookWhatsAppGoogle+

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir