Saçkıran bir çok kişide belirginleşen öncelikli estetik açısından özgüven kaybı yaşatan oluşumlardır. Deride bulunan saç, sakal, kirpik ve kaşın dökülmesiyle oluşan her yaşta insanın karşılaşabileceği sorunlar arasındadır. Saçkıran hastalığına neden olan mantar oluşumunu öncelikle çözmek gerekmektedir. Çevresi kırmızı ve ortası beyaz olan geniş veya küçük alanlar, kişilerin iş ve sosyal hayatlarında rahatsız olmalarını sağlayacaktır. Saçkıran olan bölgeleri öncelikle doktoru kontrolünde kontrol altına alıp, şifalı kaynaklardan destek alabilirsiniz. Tabiatın tüm güzelliklerinin bir nedeni vardır. İnan sağlığı açısından oldukça faydalı olacak olan yöntemler, hastalığın seyrini minimum düzeye indirecek, kısa sürede etkili şekilde tedavi edecektir.
Saçkıran nedenleri
Saçkıran saç değil, bir deri hastalığıdır. Kıl köklerine yerleşen mantarlar, sağlıklı saç ve saç derisi oluşumuna engel teşkil ederler. Saç köklerine yerleşen mantarlar bulunduğu yeri tahrip etme sonucunda saçkırana davetiye çıkaracaktır. Saçkıran başta stres, bağışıklık sisteminin zayıflaması, yaşam biçimi, ani sinir oluşumları, aşırı yorgunluk saçkıran nedenleri arasındadır. Saçkıran deride oluşan mantar hastalığı için bulaşıcıdır. Bu nedenle saçkıran olan kişilerin tarağı ve saç havlusu kullanılmamalıdır. Özellikle zayıflayan bünyelerde ortaya çıkarak, kişileri tedirgin eden hastalıklardan biridir. Neden çocuklarda veya ergenlerde oluyor diye merak ediyorsanız, çünkü çocuk ve ergen yaşta olanların bünyeleri ve bağışıklık sistemleri daha zayıftır. Herkeste görülebilen saçkıran fark edildiği andan itibaren acil önlemlerle tedavi edilebilir hastalıklardan biridir. Öncelikle doktorunuzun verdiği tedaviyi uygulayıp, bitkisel kaynaklarla da hastalığın tedavisini destekleyebilirsiniz.
Saçkıran bitkisel tedavisi
Saçkıran tedavi edilebilir hastalıklar arasındadır. Hemen önlemi alınmalı, zaman kaybı yaşanmamalıdır. Sirke ile sadece saçkıran olan bölgeye temas edip, 3 gün işlemi tekrar edin. Saçkıran olan kısmı suyla temas ettirmeyin. Daha sonra yıkayın ve saf zeytinyağı ile saçkıran olan bölgeyi destekleyin. Buna ek olarak sarımsak bilinen en eski ve etkili tedavi yöntemlerinden biridir. 2 diş sarımsağın özsuyu çıkıncaya kadar havanda dövelim. Elde edilen suyu saçkıran olan bölgeleye sürüp yedirelim. Tedavinin etkili olabilmesi için uzun süre bekletip her gün tedaviyi yinelemek gerekiyor. Bir kahve fincanını dolduracak kadar kuru soğan suyu elde edelim. 1 çorba kaşığı saf zeytinyağı ile karıştırıp saçkıran bölgesine sürelim. Özellikle tedavi sürecinde ihmal etmeden bitkisel kaynaklardan destek alarak, hastalığın sürecini yavaşlatıp, tedavi etmiş olacaksınız.