0

Ketojenik Diyet Yemekleri

Ketojenik diyet ataklar sırasında tedavi edici yüksek oranda yağ içeren yemeklerdir. Ketojenik diyet yapanlar kimlerdir ve yemeklerin onlar için faydaları neler olacaktır? Ketojenik diyet yapanlar hangi hastalıklarla mücadele ediyor ve diyet yemeklerinin sağlık açısından nasıl yararları oluyor? Ketojenik diyet hakkında merak ettiğiniz bilgileri ve özel yemek çeşitlerini sizler için paylaşmaya devam ediyoruz.

 

Ketojenik diyet nasıl yapılır?

Ketojenik diyet içinde bulunan yiyecekler kontrol amaçlı kullanılıyor ve nöbetin sürecini azaltıyor. Diyet oldukça dikkatli yapılmalı, yiyecekler belirli ölçülerde kullanılmalıdır. Diyette bulunan yağ ve protein kombinasyonu sayesinde, vücudun enerji kullanımını dengeleyecektir. Hayvansal kaynaklı yiyecekler bu diyetin baş rollerinde oynamaktadır. Yumurta da ketojenik diyet yaparken tüketilmesi gereken gıdalardan biridir. Süt ve süt ürünleri de tüketmek gerekiyor fakat, yağlı sütler tercih ediliyor. Karbonhidrat ve hazır gıda içeren tüm ürünleri saf dışı bırakıyor, şeker ve şekerli besinleri kesinlikle kabul etmiyor. Ketojenik diyetler için öncelikle menü oluşturmak gerekmektedir. Kahvaltı ve öğünler kesinlikle atlanmamalıdır. Ekmek, bal, reçel gibi yiyecekleri tüketmemek gerekiyor. Yumurta, peynir, taze sebzeler kahvaltı menüsü için uygun gıdalar arasındadır.

 

Ketojenik diyetin amacı nedir

Ketojenik diyet epilepsi ve kanser hastalarının tedavi sürecinde vücuda destek olmasıdır. Glikoz yani basit şeker kanser tümörlerini besleyen ve amacına ulaşması için yardımcı olan besinlerdir. İlerleyici durdurmak, bağışıklık sistemini güçlendirmek için doğru enerji besinlerinden takviye almaları gerekmektedir. Kanser hastalarının kilo kaybetmesini engellemek, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalığın beslendiği şeker ve karbonhidrattan güç almalarına engel olmaktır.

ketojenik_diyet_yemekleri

Ketojenik diyet yemekleri

Ketojenik diyet yemekleri vücudun enerji açığını kapatacak, sağlıklı insanların değil, hasta olan kişilerin yapması gereken diyetlerden biridir. Sağlıklı bir beslenme programı ile, doğru besin takviyeleriyle vücudu destekleyecektir. Balık, et, taze sebzeler, yumurta, yağlı süt ve süt ürünleri içeren besinler ketojnik diyet için uygundur. Uzman kontrolü veya diyetisyen yardımıyla yapılacak diyet, tatmin edici bir fayda sağlayacak, tedavi sürecinizde kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Ketojenik diyette tam yağlı peynirlerden oluşan salata çeşitleri de vücudu doğru destekleyecektir.

 

Sosyal Medyada Paylaş
TwitterFacebookWhatsAppGoogle+

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir